Nintendova Pokémon Go, mobilna igra „proširene stvarnosti“ od nedavno je dostupna u odabranim zemljama. Igricu za android možete preuzeti ovdje, a za iphone ovdje. Aplikacija je prvo puštena u Australiji i Novom Zelandu.

Za one koji nisu pratili razvoj ovog naslova, igra se koristi senzorima i kamerom iz vašeg pametnog telefona, te putem lokacijskog algortima, stavlja Pokémone u stvarni svijet. Na taj način, prilikom bilo kakvih putovanja ili šetnje na otvorenom, možete uhvatiti ova simpatična stvorenja, a zatim ih trenirati i boriti se s ostalim igračima.

Tvrtka Niantic (koja je u suradnji s Nintendom napravila Pokemon Go), već je stvorila sličnu mobilnu igru s „umjetnom stvarnošću“ pod nazivom Ingress.

Iako je Pokemon Go besplatna aplikacija, unutar igre se nalaze mikrotransakcije koje koštaju između 0,99 $ i 99.99 $. Također moći ćete kupiti narukvicu za 35 $ (do kraja mjeseca izlazi na tržište), koja će vam omogućiti igranje igre bez otključavanja telefona.

Javno beta testiranje ove nove igre je i službeno završilo 30. lipnja, tako da je samo pitanje vremena kada ćemo i mi moći isprobati ovu simuliranu stvarnost uživo.