U ovom postu vam donosimo jednu od zanimljivijih aplikacija za obradu video uradaka na tržištu. Dosadili su vam klasični postovi, fotoalbumi i ostale “kerefeke” koje stalno objavljujete na društvenim mrežama? Želite prikazati svoje “viđenje svijeta” na malo drugačiji način, a ne znate kako? Ovaj tekst je onda za vas.

Danas vam predstavljamo jednu besplatnu aplikaciju koja je već neko vrijeme dostupna na svim platformama, ali je i dalje aktualna i zanimljiva. Riječ je o Magistu.

Što je Magisto? Magisto je servis za uređivanje videa koji u svijetu koristi više od 40 milijuna korisnika. Magisto aplikacija pruža mogućnost kreiranja zabavnih video filmova u samo nekoliko minuta koristeći digitalne videosnimke ili fotografije korisnika. S pomoću svoje tehnologije automatski pronalazi najbolje snimke na fotografijama ili unutar videa te ih u kratkom vremenu uređuje u zanimljiv filmski materijal. Taj film korisnici mogu vrlo jednostavno podijeliti na društvenim mrežama – Facebooku, Twitteru, YouTubeu ili putem e-maila.

Magisto koristi vlastitu tehnologiju koja mu omogućuje prepoznati razlike između ljudi, kućnih ljubimaca i krajolika, a analizirajući zvukove i fotografije može otkriti i namjeru stvaratelja filmova. Da bi korisnici počeli upotrebljavati Magisto, dovoljno je posjetiti stranicu magisto.com, napraviti profil i krenuti s izradom videa (moguće je i skinuti aplikaciju za pametne telefone, no mi se ovdje fokusiramo na ono što Magisto može na računalu).

Nakon što ste kreirali profil, krenite u izradu novog videa. Sa svog računala dodajte do 10 fotografija i 10 video clipova. Izaberite template (temu) koja vam najviše odgovara, izaberite muziku koja vam se čini najboljom za vaš film, dajte naslov svom maestralnom uratku i kliknite kreiraj film. Otiđite po sok ili gemišt (ovisno o dijelu dana), vratite se nazad za računalo i na vašoj mail adresi čekat će vas gotovi video uradak. Ukoliko niste zadovoljni dobivenim rezultatima, ponovite postupak. Ako ste se odlučili za opciju gemišt, nakon 5-6 ponavljanja postupka, garantiramo maksimalno zadovoljstvo učinjenim.

Nakon što ste se “dobili” i što ste dobili zadovoljavajući video uradak, svojim dijelom se možete pohvaliti na gotovo svim društvenim mrežama.

Par dodatnih savjeta za Magisto 

Da biste dobili određeni clip (dio filma koji želite ubaciti u magisto) preporučamo online-video-cutter.com. Na ovoj stranici izrežite djelove filmova koji vam se čine najzanimljiviji (da, možete “rezati i youtube filmove) i spremite ih na svoje računalo, da biste ih poslije mogli dodati u Magisto.

Kada “dižete” svoj film na youtube, svakako otiđite u postavke filma i tamo dodajte vlastite tagove i opis filma, kako bi ga ljudi kasnije lakše pronašli u tražilicama.

Da biste besplatno preuzeli video uradak na svoje računalo, dovoljno je da pošaljte poziv nekom od svojih prijatelja da koriste Magisto. Nakon što je vaš prijatelj kreirao račun preko vašeg linka, oboje dobivate po jedno besplatno skidanje. P.S. Nigdje ne piše da ne možete biti sami sebi prijatelj s dvije aktivne mail adrese.

Za kraj vam predstavljamo naš filmić koji smo kreirali brže nego što nam je trebalo da napišemo ovaj članak.