Zbog sve bržeg životnog ritma, današnji poslovni čovjek gotovo pa živi pod geslom: “da dan traje 48 sati, ne bih sve stigao”. Stoga vam danas donosimo kratku listu po nama najboljih poslovnih aplikacija za koje mnogi nisu čuli, a mogle bi vam uštedjeti dragocjeno vrijeme u svakodnevnom poslovanju. A, nije loše niti spomenuti kako su ove aplikacije besplatne.

 

1. Qwilr

Malo je teško objasniti po kojem principu radi ova aplikacija, ukoliko je nikada niste probali. Ona zapravo pretvara svaki poslovni dokument u interaktivnu internet stranicu. Ovo je odličan način da stvorite lijepu prezentaciju za svoje klijente ili izvještaj za investitore. Ova aplikacija ima velike potencijale, a napravili su je bivši članovi Google-a.

 

2. Bizagi

Ovo je aplikacija koja besplatno rješava poslovne probleme i koju koristi gotovo milijun korisnika širom svijeta. Manja poduzeća ne vode mnogo računa o procesima, standardima i procedurama, ali ukoliko imaju tendenciju rasta, ova aplikacija bi im mogla biti potrebna.

3. Schedulehead

Ovo je odličan servis za izradu rasporeda za zaposlene. Dokle god ga koristi deset korisnika i jedan administrator on je besplatan i obuhvaća baze podataka i slanje mailova.

4. Bitrix 24

Ovo je alat unutar jedne platforme za ljude preko 35 godina koji rade sa mušterijama, upravljaju projektima, rade u call-centrima, u virtualnim uredima, koji su na visokim pozicijama i potpisuju razne dokumente, marketing i slično. Kod ove aplikacije postoje tri izuzetno dobre stvari. Prvo je reguliranje odnosa sa mušterijama i zaposlenima. Drugo, suradnja, planiranje i upravljanje projektom. Treće informacijski sistem ljudskih resursa. Najjednostavnije rečeno, ova aplikacija je poslovna platforma. Potpuno je besplatna za do 12 korisnika u grupi. Dostupna je za iOS, Android, Web, Unix, Linux, Windows i MacOS.

5. Wave accounting

Ova moćna računovodstvena platforma je potpuno besplatna. Ono što je odlična stvar je usluga skeniranja putem  svoje kamere na mobilnom telefonu dodavanjem njihove aplikacije “Receipts by Wave”. Za razliku od drugih aplikacija koje sa bave samo fakturama, ova računovodstvena platforma može se koristiti i kao platna lista i za slične druge računovodstvene radnje.

6. Fortis Labor

Pošaljite nam upit i mi ćemo samo za vas stvoriti unikatnu aplikaciju koja može objediniti sve vaše poslovne zamisli. Zgodno je spomenuti da radimo samo unikate 🙂