Svima je poznato da se “ilegalne” torrent stranice svakodnevno pale i gase, i to velikoj većini internet korisnika ne predstavlja veliki problem. No, u posljednjih dva mjeseca gubitak najposjećenije torrent stranice Kickass je izazvao blagu paniku među “piratima”. Ipak, na radost svekolikog puka, Kickass se opet vratio!

I to na domeni .cd koja je u vlasništvu Demokratske Republike Kongo, što je samo još jedan dokaz kako je torrentima jednostavno nemoguće stati na kraj.

Kad se jedna stranica zatvori, aktiviraju se njezine takozvane mirror stranice. U nastavku donosimo popis index.hr-a s još četiri trenutno aktualne i vrlo popularne torrent alternative Kickass-u.

The pirate bay – „Sharing is caring“ poznata je fraza koja asocira na jedan od najposjećenijih sajtova ovog tipa. Tijekom godina imala je uspona i padova, ali konstantno održava popularnost. Financira se donacijama i reklamama, a o njoj je snimljen i dokumentarni film TPB: AFK.

ExtraTorrent – je sajt koji navodno ima najveći broj sadržaja koji je moguće s njega skinuti. Broji preko tri milijuna jedinstvenih posjeta mjesečno.

Isohunt – stranica stara gotovo koliko i torrenti sami. Ugašena je još prije tri godine, no nedavno se vratila potpuno redizajnirana, a osim torrenta sad ćete na njoj pronaći i forum s raspravama o sadržaju koji možete skinuti.

Bitsnoop – je stranica koja nije toliko razvikana, ali popularnost joj raste jer navodno jedina čisti bazu od torrenta koji nemaju seedera, koji su spam ili iza kojih se krije lažni sadržaj.