S obzirom da idući tjedan počinje škola pripremili smo vam listu nama najboljih aplikacija za školu.

One pokrivaju predmete poput matematike, geografije, sociologije, engleskog jezika, povijesti, kako biste se na lakši način vratili u školske klupe (ili urede ;)).

MATEMATIKA – Math Tricks: Ova odlična aplikacija namijenjena je svim školarcima koji se žele izvještiti u matematičkim operacijama i ubrzati postupak računanja. Zbrajanje, oduzimanje, dijeljenje, množenje i sve kompliciranije varijante toga.

FIZIKA – Einstein’s Challenge: Trenirajte mozak, a istovremeno se zabavite ovom aplikacijom koja će vam aktivirati i izoštriti kratkoročnu memoriju, vizualno pamćenje i koncentraciju.

LIKOVNI – Drawing Classes: Zanimljiva aplikacija oduševit će malene umjetnike koji vole igru bojama i oblicima. Djeca mogu birati između olovke, kista i flomastera, a pritom odrediti i debljinu kojom žele ostavljati otisak. Obojani crteži se ocjenjuju.

POVIJEST – Learn World History: Teme su podijeljene na antičku povijest, kulturne reforme, ekonomske reforme, srednji vijek, modernu povijest, vladare i ratove – unutar kojih su raspoređene po abecedi. Saznajte svjetsku povijest od početaka civilizacije do 1900.

GEOGRAFIJA –  World Map: Atlas na jednom zaslonu odlično je rješenje za male (i velike) znatiželjnike koji žele otkrivati nove države i njihove glavne gradove.

SOCIOLOGIJA – All-in-one Messenger: Dio prijatelja vam je na Whatsappu, ostatak koristi Messenger, a videopozive obavljate putem Skypea, te vam se desilo da se često izgubite koristeći sve ove aplikacije odjednom. Međutim, pronašli smo rješenje za vas: All-in-one Messenger. Iako slični programi već postoje, prednost ovog Messengera je njegova jednostavnost i podrška velikog broja chat aplikacija.

ENGLESKI JEZIK – English Tenses: Sve što trebate vi i vaš školarac znati o glagolskim vremenima – nalazi se u ovoj aplikaciji. Jednostavno sučelje i jasan pregled gramatike biti će odličan podsjetnik i pomoćnik u posljednji čas.

STRANI JEZICI – Duolingo: Jedna od najpoznatijih i najinteraktivnijih aplikacija podjednako će oduševiti školarce, kao i njihove roditelje. Odaberite željeni jezik i postepeno učite riječi i fraze.

OSTALO: HowStuffWorks (HowStuffWorks krije odgovore na mnoga pitanja), Solar Walk – Planets (Nevjerojatna istraživanja Sunčevog sustava i detalja njegove Mliječne staze samo su klik udaljeni od zaslona tableta ili mobitela), Elevate – Brain Training (osmišljena je kako bi povećala fokus i koncentraciju, govorničke vještine, memoriju, matematiku i brojne druge)