Gotovo svim svjetskim medijima odjeknula je informacija kako je Amancio Ortega, vlasnik Zare, pretekao je Billa Gatesa, dugogodišnjeg lidera liste najbogatijih poduzetnika na svijetu koju objavljuje američki poslovni magazin Forbes. 

To je dokaz kako se u svijetu mode okreće ogroman novac. Upravo zato ne čudi kako su u Googleu odlučili ozbiljno zakoračiti i u svijet mode. Naime, u suradnji s berlinskom kompanijom Zalando, Google radi na razvoju aplikacije koja će omogućiti da se kreira odjeća točno u skladu s osobnošću pojedinca koji koristi ostale Googleove usluge, prije svega pretraživački servis, piše zimo.co.

Sve je svedeno pod projekt koji je nazvan “Muze”, a koji bi, između ostaloga, korisnicima trebao postaviti pet jednostavnih pitanja i na osnovu toga im ponuditi unikatni modni izričaj za pojedini komad odjeće. Već idućeg tjedna će se projekt “Muze” predstaviti javnosti, a Google priprema još jedan novitet.

Radi se o opciji kupovine izravno iz rezultata pretrage, što možda na prvi pogled ne izgleda kao revolucionarni napredak, ali će svakako svima onima koji kupuju putem interneta olakšati kupovinu. Umjesto da “surfate” u potrazi za najboljim i najjeftinijim on-line dućanom, Google će vam omogućiti da kupovinu obavite izravno iz rezultata pretrage za određeni pojam.