Članak za sve koji bi htjeli obraditi fotografije na brzinu (i da ne moraju gubiti puno vremena na učenje novih stvari).

Ako niste baš sigurni u svoje znanje obrade fotografija, ne želite kupiti Photoshop jer je preskup (torrente naravno ne koristite jer je to ilegalno, dakako ;)), nemate vremena za učiti ili bilo koji drugi razlog, onda je ovaj članak možda za vas.

Željeli biste obraditi fotografiju na brzinu, tipa samo dodati svoj logo na postojeću fotku, jer vam treba za objavu na društvenim mrežama, a neznate kako? Možda vam ovo pomogne.

Prva alternativa Photoshopu je besplatni program koji možete skinuti s interneta i zove se paint.net. Ima skoro sve značajke spomenutog Photoshopa i poprilično je intuitivan (jednostavan za korištenje – ukoliko vam je potreban za jednostavne radnje).

No, ako nemate vremena niti za skidanje i učenje rada u paint.net-u, imamo i za to rješenje. Stranica se zove postermywall.com. Vrlo dobra stvar kod ove stranice je što se ne treba logirati, izrađivati račune i slično.

Nakon što odete na stranicu, izaberite jedan od “mali milijun” predložaka (ili krenite od nule, kako vam milo) i krenite s obradom.

Svi elementi su obradivi. Tekst je moguće u potpunosti zamijeniti. Sve slike, boju pozadine, veličinu, transparentnost, sjaj…Sve, sve, sve. Samo je potrebno par minuta se poigrati s ponuđenim opcijama i to je to.

Nakon što ste obradili svoju sliku, ona je spremna za skidanje. Kliknete žutu ikonicu download (u gornjem desnom kutu), zatim Free! Basic Quality Download, i voila! Vaša nova slika nalazi se na vašem računalu.

Ako želite dodati svoj logo na neku sliku (predložak), a ne sviđa vam se njegova pozadina, predlažemo ovu stranicu: http://www190.lunapic.com/editor/?action=transparent. Samo uploadate sliku i kliknete na dio koji želite da postane transparentan (proziran), program to sam odradi, i vi skinete “prozirnu sliku”.