Danas predstavljamo 7 mobilnih aplikacija čije karakteristike vam mogu pomoći u boljem svakodnevnom korištenju pametnih telefona.

Kriteriji za odabir ove liste ne postoje, osim da imaju abnormalno velik broj preuzimanja, hrpu pozitivnih komentara i nama se jednostavno sviđaju. Pa krenimo…

1. Google Goggles

Google je smislio ovu aplikaciju tako da funkcionira po istom principu kao Google naočale. Ideja ove aplikacije je da fotkate bilo koji predmet, a Google Goggles će analizirati sliku i pokazati vam informacije o tome što se nalazi na slici. Ako, na primjer, fotografirate neki automobil, ova aplikacija će vam prikazati detaljne informacije o modelu i proizvođaču vozila za samo nekoliko sekundi.

2. 7 Minute Workout

Tko se želi dovesti u savršenu formu, a misli da to može postići pomoću mobilne aplikacije, onda je ova aplikacija odlična. 7 Minute Workout app vas vodi kroz kratke i efikasne planske treninge za koje je znanstveno dokazano da pomažu u gubitku težine i kardiovaskularnim funkcijama. Sve to za samo 7 minuta dnevno.

3. Duolingo

Aplikacija koja je nastavak uspješne serije na računalima. Uz Duolingo, na jednostavan i zabavan način “naučit ćete” neki od 9 najzastupljenijih svjetskih jezika. Ova aplikacija je zamišljena kao igrica – na početku svake partije dobivate 3 života, a ako ih izgubite morate ponavljati zadanu lekciju. Koristeći ovu aplikaciju, nećete ni primijetiti da učite.

4. Camera360 Ultimate

Ukoliko niste zadovoljni kvalitetom svoje kamere, a volite slikati, ova aplikacija bi trebala biti dio vašeg telefona. Uz Camera360 Ultimate možete poboljšati svoje fotografije koristeći više od 200 filtera i ostale napredne alate jednostavne za upotrebu.

 

5. Greenify

Ova aplikacija će vam pomoći da riješite najveći problem sa Android telefonima – trajanje baterije. Iako većina modernih telefona u sebi sadrži opciju za uštedu energije, nju bi trebalo koristiti samo u kritičnim situacijama. Za sve ostale slučajeve, Greenify je tu te bi trebao regulirati potrošnju baterije prilikom korištenja drugih aplikacija.

6. Pocket

Pocket dozvoljava da web stranicu i sadržaj s društvenih mreža “pohranite” za kasnije. Recimo, naletjeli ste na nešto odlično, ali nemate vremena čitati, uz par klikova istu stranicu možete pohraniti, a Pocket će se pobrinuti da kasnije vrlo lako pristupite pohranjenom sadržaju i na nekom drugom uređaju, ne samo na onome na kojem ste ga izvorno čitali. Možete instalirati i ekstenziju za preglednik na računalu kako bi dodatno proširili mogućnosti.

7. Twilight

Sigurno vam je poznato kako buljenje u blještavi zaslon mobitela prije spavanja može produžiti vrijeme koje je potrebno da zaspete ili čak utjecati na san. Ovo posebno pogađa djecu, a aplikacija Twilight pobrinut će se da sukladno vašoj vremenskoj zoni prilagodi osvjetljenje i boje zaslona. Točnije, aplikacija filtrira posebni raspon plave boje na koji je mozak osjetljiv nakon sutona, ostavljajući ekran blago crvenim. Intenzivnost filtera automatski se prilagođava ciklusu sunca ovisno o vašoj lokaciji.