Bilo je samo pitanje vremena kada će WhatsApp i Facebook “oplemeniti svoju suradnju”. Naime, WhatsApp je poručio da će uskoro s Facebookom početi dijeliti podatke i dopustiti nekim kompanijama da šalju poruke njihovim korisnicima. To će biti prvi put da je kompanija promijenila postavke privatnosti otkako ju je 2014. kupio Facebook, piše BBC.

WhatsApp će tako dijeliti telefonske brojeve korisnika s društvenom mrežom koja će ih koristiti kako bi omogućila relevantnije prijedloge prijatelja i oglase, no u kompaniji tvrde da će naše poruke i dalje ostati privatne i da ih nitko ne može pročitati. Ni WhatsApp, ni Facebook, ni itko drugi.

Ipak,  ove promjene otvaraju vrata kompanijama da šalju poruke korisnicima WhatsAppa, pa bi se one poruke koje korisnici primaju putem SMS-a, sada mogle slati WhatsAppom. U kompaniji tvrde da će marketinške poruke koje primimo sadržavati ponude za proizvode koji nas zanimaju, a svi znamo kako je to bilo “uspješno provedeno” sa “željenim” mailovima.

Kad je Facebook kupio WhatsApp, uvjeravao je korisnike da će ostati neovisan, no izgleda da od svega toga neće biti ništa.